Ondernemers
De Kaapverdianen in de Diaspora hebben in de eerste ontwikkelingsfase na de onafhankelijkheid ook een enorme bijdrage gehad in de ontwikkeling van Kaapverdië. Onder andere door het bouwen van woningen heeft de Kaapverdische economie een enorm boost gehad. In die eerste ontwikkelingsfase droeg de Diaspora voor 25% bij aan het BNP. Door deze ontwikkeling bezitten een groot deel van de Kaapverdianen in de Diaspora een woning op de Kaapverdische eilanden waar ze vandaan komen en verblijven als ze de eilanden bezoeken.
De Kaapverdianen zijn trots op hun afkomst op hun land, op hun persoonlijke migratie verhalen en geschiedenis. Maar ze zijn in het bijzonder bewust en trots op hun bijdrage aan de ontwikkeling van Kaapverdië. Door deelnamen aan onze vakantie community gaat de Kaapverdische Diaspora wederom een belangrijke bijdrage leveren aan de tweede ontwikkelingsfase.
Tweede ontwikkelingsfase:
De motor van deze tweede ontwikkelingsfase is Toerisme. De toeristische sector in Kaapverdië draagt voor 10% bij aan de economie van het land, waardoor het is uitgegroeid tot een belangrijke branche. Waar er in 1997 nog maar 45.000 toeristen naar de eilanden kwamen, waren er dat rond de 550.00 in 2013, blijkt uit officiële. Toerisme is de voornaamste motor van de groei die het land doormaakt.
De huidige groei van het toerisme wordt vooral voortgedreven door grote touroperators die op Sal en Boa Vista grote all-inclusive resorts exploiteren. Dit soort toerisme draagt nauwelijks bij aan de lokale economie, het meeste geld wat hiermee verdiend wordt, vertrekt uit Kaapverdië naar de landen waar de moederbedrijven zijn gevestigd en laten de meeste Kaapverdianen in armoede achter (plaats link over artikel gevolgen all inclusive resorst)
Groei van de economie dient duurzaam te zijn en gepaard te gaan met zorg voor de kwetsbare en zeldzame ecologische systeem op de Kaapverdische eilanden. Met ons concept investeren wij direct in de lokale economie.
Door onze aanpak zal het verblijfsaanbod voor de vakantie op de Kaapverdische eilanden enorm toenemen. Er zal gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur/aanbod zonder dat er opnieuw gebouwd moet wordt en dus een verdere belasting van de kwetsbare natuurlijke ecosysteem. Bovendien draagt deze vorm van toerisme direct bij aan de lokale gemeenschap/ bevolking. De lokale ondernemers, bars, restaurants, gidsen, evenementen, verhuurders van auto’s, boten, duikapparatuur, dans leraren profiteren allemaal van deze vorm van toerisme. Kortom we bieden het aanbod aan die door de Kaapverdianen zelf gebruikt worden. Hierdoor blijft het geld van de toerist op Kaapverdië en draagt het bij aan de lokale economie.
De schoonheid en meerwaarde van de Kaapverdische eilanden zit in haar diversiteit aan natuur en landschappen. Alle eilanden zijn verschillend, de ene tropische weer een ander woestijnachtig, de ander vulkaanachtig etc. Behalve de verschillen in natuur is de cultuur, de dialecten die men spreekt maar ook qua bevolkingssamenstelling. Kaapverdianen zijn genetisch het meest gemixte volk ter wereld, hierdoor kan het zijn dat je mensen met Aziatische, Afrikaans, Europese eigenschappen tegenkomt op de eilanden.